bijzondere plaatsen > België > Jenevermuseum  Hasselt

JENEVERMUSEUM HASSELT

BELGIË

Het Jenevermuseum in Hasselt opende in september 2014 na een jaar van verbouwing opnieuw zijn deuren. Deze verbouwing zorgde ervoor dat het museum voor een groot deel interactief is. De oude kloosterhoeve en latere stokerij is volledig aangepast aan de wensen van deze tijd. Je bezoek in het museum begint in de voormalige ossenstal van de stokerij.

Na de ossenstal, die tegenwoordig dienst doet als inkom en garderobe kom je terecht in de stokerij van het museum. Hier staat de antieke stookinstallatie van het museum. Deze installatie wordt nog steeds gebruikt om de huisjenever van het museum te stoken. Dertien weken per jaar wordt er hier volgens eigen zeggen één van de lekkerste jenevers ter wereld geproduceerd.

 

In de ruimtes die volgens worden alle facetten van de jenever belicht. Met name de kamer met oude reclamematerialen is erg interessant. In één van de laatste kamers kom je het palet met smaken tegen waarmee de jenever op smaak wordt gebracht. Dit zijn er bijzonder veel. Als afsluiter kun je in het proeflokaal een jenevertje drinken.

 
Meer informatie?

Het Jenevermuseum
Hasselt: Stad van de Smaak

Hasselt voor beginners
Hasselt informatie en tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl