bijzondere plaatsen > BelgiŽ > In Flanders Fields

IN FLANDERS FIELDS MUSEUM

BELGIň

Het In Flanders Fields Museum is een oorlogsmuseum gevestigd in de Lakenhalle van Ieper. De naam is een directe verwijzing naar het beroemde gedicht 'In Flanders Fields', geschreven tijdens de Eerste Wereldoorlog door soldaat John McCrae.

Het museum is in het jaar 2012 flink vernieuwd. Als je het museum bezoekt krijg je een poppy-armband. Deze maakt onderdeel uit van het interactieve programma dat je tijdens het museumbezoek volgt. Dankzij de armband krijg je een goed indruk hoe soldaten W.O. I beleefden.

 

Als je het In Flanders Fields Museum bezoekt dan kun je voor een kleine bijbetaling ook de zeventig meter hoge belforttoren bezoeken. Deze toren geeft een prachtig uitzicht op de stad Ieper.

 
Meer informatie?

In Flanders Fields Museum
wikipedia

Ieper
Ieper

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl