bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Hill 60

HILL 60

BELGIň

Hill 60 is een kunstmatige heuvel gelegen bij Zillebeke, vlak bij Ieper. De heuvel is ontstaan door de aarde van het uitgraven van de spoorlijn Ieper-Kortrijk. De naam van de heuvel is een verwijzing naar de hoogte, die ongeveer zestig meter bedraagt op het hoogste punt.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog is er intensief gestreden tussen Britten en Duitsers. Beide partijen namen om de beurt bezit van de heuvel, die vanwege de hogere ligging van strategisch belang was. Na WO I is de oorlogssite intact gebleven. De grotendeels weggezakte bunkers zijn nog zichtbaar in Hill 60.

 

Op en bij Hill 60 zijn er gedenkstenen en memorials weggezet ter nagedachtenis van de soldaten die hier gesneuveld zijn. Hill 60 is een belangrijke bezienswaardigheid, vooral onder Britse toeristen die speciaal voor de herinnering aan WO I richting BelgiŽ komen.

 
Meer informatie?

Hill 60
wikipedia
Ieper bezienswaardigheden top 10
Ieper

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl