bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Buttes New British Cemetery

BUTTES NEW BRITISH CEMETERY

BELGIň

Rondom de West-Vlaamse stad Ieper zijn er meerdere begraafplaatsen die herinneren aan de vele slachtoffers die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog gevallen zijn. Eťn van die begraafplaatsen is het Buttes New British Cemetery. Het ligt tegenover het kleinere Polygon Wood Cemetery.

De meeste van de 2108 hier begraven en/of herdachte soldaten stierven in het jaar 1917. Het grootste deel is Brits, gevolgd door AustraliŽrs, Nieuw-Zeelanders en Canadezen. De begraafplaats ligt op een terrein dat voor de oorlog gebruikt werd als militair oefenterrein.

 

Op de begraafplaats staan meerdere memorials, waaronder de obelisk die het 5th Australian Division Memorial vormt. Deze obelisk staat boven op een kunstmatige heuvel die een indrukwekkend uitzicht biedt over de begraafplaats.

 
Meer informatie?

Buttes New British Cemetery
wikipedia

Ieper
Ieper

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl