bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Brussel > Neuhaus

NEUHAUS

BRUSSEL

Als je het hebt over chocolade en dan vooral over pralines (bonbons) dan is Neuhaus een begrip in Brussel en ver daarbuiten. Alleen al in Brussel zijn er meerdere winkels en verkooppunten te vinden; wereldwijd zijn het er inmiddels meer dan vijftienhonderd. Het merk Neuhaus stamt oorspronkelijk uit Brussel.

De eerste winkel van Neuhaus stamt uit het jaar 1857. Deze bevindt zich in de Koninginnegalerij in Brussel. Jean Neuhaus, de kleinzoon van de eerste Neuhaus chocolatier in Brussel, vond in 1912 de gevulde chocolade met zachte vulling uit: de praline (bonbon).

 

De pralines van Neuhaus vormen de basis van een industrie die alleen al in BelgiŽ goed is voor miljoenen euro's omzet. Hoewel je in Brussel veel goede chocolatiers vindt, worden de pralines van Neuhaus nog steeds als het origineel gezien.

 
Meer informatie?

Neuhaus chocolades
Neuhaus informatie

Brussel informatie
Brussel voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl