bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Brussel > Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

KONINKLIJKE SINT-HUBERTUSGALERIJEN

BRUSSEL

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen (Galeries royales Saint-Hubert) zijn een complex van drie overdekte winkelgalerijen die samen ťťn geheel vormen. De prachtige galerijen stammen uit het jaar 1846 en ademen nog de sfeer uit die tijd uit. Het behoort tot de mooiste winkelplekjes van BelgiŽ.

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen liggen in het centrum van Brussel, op zo'n 200 meter van de Grote Markt. De twee langste galerijen zijn de Koninginnegalerij en de Koningsgalerij. Haaks op deze twee aaneengesloten galerijen ligt de Prinsegalerij. Het glazen dak zorgt voor een fraaie lichtinval.

 

In de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen ziten diverse winkels, een kleine cinema, het Museum der Letteren en Manuscripten en een paar horecagelegenheden. Beroemde winkels zijn die van chocolatiers zoals Mary en natuurlijk Neuhaus. Ook tassen- en lederwarenzaak Delvaux mag rekenen op een lange historie en veel tevreden cliŽnten.

 
Meer informatie?

Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen
wikipedia

Brussel informatie
Brussel voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl