bijzondere plaatsen > België > Brussel > Grote Markt Brussel

GROTE MARKT BRUSSEL

BRUSSEL

De Grote Markt van Brussel (in het Frans: Grand Place) behoort tot de fraaiste marktpleinen van de lage landen. De Grote Markt staat niet voor niets op de befaamde Werelderfgoedlijst van Unesco. De Grote Markt van Brussel stamt uit de elfde eeuw en is sindsdien het centrum van de stad.

Aan de Grote Markt staan een aantal prachtige gebouwen zoals het Stadhuis van Brussel, het Broodhuis en diverse gildehuizen, waarvan de huizen aan de oostelijke kant van de markt één geheel lijken te vormen (tussen de Heuvelstraat en de Hoedenmakersstraat). De meeste panden stammen uit de 13e, 14e en 15e eeuw.

 

Aan de Grote Markt van Brussel zijn enkele winkels en horecagelegenheden te vinden. Op het plein worden vaak evenementen gehouden. Verder is er alleen plek voor bloem- en plantenverkoop en enkele kunstenaars op het plein. De Grote Markt behoort tot de best geconserveerde pleinen van Europa.

 
Meer informatie?

Grote Markt Brussel
wikipedia

Brussel informatie
Brussel voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl