bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Brussel > Beenhouwersstraat Brussel

BEENHOUWERSSTRAAT

BRUSSEL

De Beenhouwersstraat (Rue de Bouchers) is dť restaurantstraat van Brussel. De autovrije straat begint halverwege de Koninklijke St. Hubertusgalerijen en is een aaneenschakeling van restaurants en andere eetgelegenheden. Hier kun je bijna doorlopend terecht om te eten of van een pintje te genieten.

De Beenhouwersstraat biedt een breed palet aan mogelijke gerechten. Niet alleen de Belgische keuken is vertegenwoordigd, ook veel internationale gerechten kun je hier eten. Als je de kans hebt bestel je natuurlijk wel een typisch Belgisch gerecht zoals mosselen, stoofvlees of paling in 't groen.

 

Ga bij voorkeur voor vis- en schaaldieren. Hoewel de straatnaam letterlijk 'Slagersstraat' betekent, zijn het vooral de zeegerechten die hier tot de beste keuzes behoren. Wie voorbij wandelt die ziet de vis- en schaaldieren geŽtaleerd bij de terrassen. Tot de culinaire zone van Brussel hoort ook zijstraat Korte Beenhouwersstraat.

 
Meer informatie?

Beenhouwersstraat
wikipedia

Brussel informatie
Brussel voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl