bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Brussel > Basiliek van Koekelberg

BASILIEK VAN KOEKELBERG

BRUSSEL

De Nationale Basiliek van het Heilig Hart is een prachtige kerk die in art-decostijl is gebouwd. De kerk ligt binnen de metropool Brussel op de grens van Koekelberg en Ganshoren. De Basiliek van Koekelberg behoort tot de vijf grootste kerken ter wereld. De kerk wordt geroemd vanwege de prachtig uitgevoerde art-decostijl..

Als je de kerk betreedt zie je hoe enorm groot hij is. De middenbeuk heeft een lengte van maar liefst 141 meter. De dwarsbeuk meet 107 meter en 80 centimeter.
In het midden van de basiliek is een grote koepel verwerkt die een dwarsdoorsnede van 33 meter heeft en een hoogte kent van 89 meter.

 

Rondom de koepel is een panoramisch uitzichtplatform. Dit platform is door middel van een lift of trap bereikbaar (tegen betaling). Vanaf een hoogte van 52,8 meter heb je een prachtig uitzicht over Brussel en zelfs van delen van het Vlaamse landschap om Brussel heen. Het behoort tot de beste uitzichtpunten van de stad.

 
Meer informatie?

Basiliek van Koekelberg
Basiliek van Koekelberg

Brussel informatie
Brussel voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl