BRUSSEL / BELGIň

 

Bijzondere plaatsen in Brussel

Brussel is de hoofdstad van BelgiŽ en van Europa. Officieel heeft Europa geen hoofdstad, maar omdat het Europees Parlement voornamelijk in Brussel gevestigd is, wordt Brussel ook wel als hoofdstad van de Europese Unie gezien. Brussel is een beetje vreemde eend in de bijt als je naar BelgiŽ kijkt. Het is een stad die niet tot WalloniŽ of Vlaanderen behoort, maar een eigen gewest vormt. Daarnaast is Brussel meer internationaal georiŽnteerd. Dat komt enerzijds door de aanwezigheid van het Europees Parlement in de stad, maar ook door de vrij grote hoeveelheid immigranten die in de afgelopen decennia in Brussel is komen wonen. Brussel is daarom de meest multiculturele stad van BelgiŽ.

 

Brussel was al eeuwen voor het ontstaan van BelgiŽ een belangrijke stad. Oorspronkelijk was Brussel gebouwd op zeven heuvels. De namen van deze heuvels kom je nu nog tegen als wijknamen. Brussel heeft een vrij groot aantal bekende en historische bezienswaardigheden zoals de Grote Markt (met het fraaie stadhuis), de Beenhouwersstraat, het Atomium, het Koninkrijk Paleis en natuurlijk het beroemde standbeeld van Manneken Pis. Wie een bezoek aan Brussel maakt die zal kunnen kiezen uit zeer uiteenlopende bijzondere plaatsen, waarvan sommigen zelfs niet of zelden in de reisgidsen over Brussel vermeld worden.

Bijzondere plaatsen in Brussel

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Brussel bewonderen:
 
Basiliek van Koekelberg
Beenhouwersstraat
Biertempel
Delirium Cafť
Grote Markt van Brussel
Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen
Neuhaus
Vlooienmarkt op het Vossenplein

Bijzondere plaatsen in BelgiŽ

Brussel ligt in BelgiŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in BelgiŽ zien?
Ga dan naar onze BelgiŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER BRUSSEL

Brussel bezienswaardigheden top 10
Brussel informatie
Brussel informatie
Brussel tips
Brussel voor beginners

BRUSSEL WEER & KLIMAAT

Brussel klimaatinfo

BRUSSEL OP STARTPAGINA.NL

Brussel startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl