bijzondere plaatsen > Belgi > Brugge > Grote Markt Brugge

GROTE MARKT BRUGGE

BRUGGE

De Grote Markt van Brugge (officieel "Markt" geheten) wordt over het algemeen gezien als het hart van de historische binnenstad van Brugge. Het ongeveer n hectare metende plein is dan ook geregeld het decor van evenementen.
Iedere woensdagochtend wordt hier een markt gehouden.

Aan de Grote Markt staan een aantal historische gebouwen, waaronder het belfort (de Halletoren), het Provinciaal Hof en het Postgebouw. De noordelijke zijde van het plein bestaat grotendeels uit horecapanden waarbij een groot deel voorzien is van prachtige trapgevels.

 

De Grote Markt is ook de plek waar je vertrekpunt is voor allerlei rondleidingen door Brugge. Hier vind je onder andere de paardenkoetsen maar ook de minibusjes van City Tour Brugge. Op het plein staan bankjes waar je heerlijk kunt zitten om van de pracht en praal om je heen te genieten.

 
Meer informatie?

wikipedia
Brugge
Brugge
Brugge voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl