bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Brugge > Frietmuseum

FRIETMUSEUM

BRUGGE

Aan de Vlamingestraat 33 zit ťťn van de meest Belgische musea van Brugge: het Frietmuseum. Verdeeld over twee verdiepingen wordt de historie van de aardappel als eetbaar product uitgelegd, hoe het gekomen is dat men van aardappelen friet is gaan maken en alles wat met het onderwerp friet te maken heeft.

We willen niet teveel verklappen, want dan zou het de moeite niet meer zijn om het frietmuseum te bezoeken. Wel kunnen we vertellen dat de gefrituurde reepjes aardappel die we tegenwoordig als friet of patat kennen inderdaad hun oorsprong vinden in BelgiŽ.

 

Binnen een half uur tot een uur heb je het Frietmuseum wel gezien. Aansluitend kun je naar de kelder van het museum die ingericht is als frituur. Daar kun je frieten eten (tegen betaling) die op de traditionele Belgische wijze klaargemaakt zijn. Wie wil kan er een snack of iets te drinken bij bestellen.

 
Meer informatie?

Frietmuseum
wikipedia

Brugge
Brugge voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl