bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Brugge > Chocolade in Brugge

CHOCOLADE IN BRUGGE

BRUGGE

Brugge noemt zichzelf de hoofdstad van de chocolade. Brugge telt maar liefst ruim vijftige chocolatiers die ieder hun eigen specialiteiten hebben. Iets typisch Brugs is het Brugsch Swaentje, een chocolade lekkernij in de vorm van een zwaan. Deze stadspraline is gebaseerd op een legende stammend uit de 15e eeuw.

Chocolade wordt in allerlei vormen verkocht. Natuurlijk gewoon als chocolade in allerlei vormen, maar ook met toegevoegde smaakmakers zoals krieken, sinaasappels, noten en andere ingrediŽnten. Topproduct blijft de praline (bonbon), die in honderden smaken en vormen te koop is in Brugge.

 

Een must-do is Choco-Story. Dit is het chocolademuseum bij het Sint-Jansplein. Je leert er alles over de geschiedenis en productie van chocolade. Natuurlijk kun je er ook chocolade proeven ťn kopen. Choco-Story is zeven dagen per week geopend, met uitzondering van enkele feestdagen en twee weken in januari.

 
Meer informatie?

Choco-Story Brugge
chocolade in Brugge

Brugse Chocolade Gilde
Brugge voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl