bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Brugge > Begijnhof Ten Wijngaerde

BEGIJNHOF TEN WIJNGAERDE

BRUGGE

Begijnhof Ten Wijngaerde stamt uit de dertiende eeuw. Het is het enige overgebleven begijnhof in Brugge. Inmiddels is het begijnhof een klooster. Als bezoeker ben je welkom op het hof, vermits je de rust op het begijnhof respecteert. Grote groepen zijn slechts deels welkom op het begijnhof..

Het begijnhof werd in 1244 gesticht. Een jaar later werd het als zelfstandige parochie erkend. Op het begijnhof staan zo'n 30 witte huizen, waarvan er eentje tegenwoordig dienstdoet als museum. Hier kun je o.a. kantwerk, schilderijen en antieke meubels bezichtigen.

 

Begijnhof Ten Wijngaerde heeft een eigen begijnhofkerk. Fraai is de in de 18e eeuw toegevoegde toegangspoort bij de Wijngaardbrug. Het begijnhof staat samen met andere Vlaamse begijnhoven op de werelderfgoedlijst van Unesco (inschrijving 855-012 in het jaar 1998).

 
Meer informatie?

Begijnhof Ten Wijngaerde
wikipedia
Brugge
Brugge voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl