BRUGGE / BELGIň

 

Bijzondere plaatsen in Brugge

Zodra je het historische hart van Brugge binnenwandelt en alle moderne elementen zoals auto's, neonreclame en mensen met mobiele telefoons wegdenkt, dan waan je je bijna terug in de middeleeuwen. Dit was de bloeitijd van Brugge. In deze periode zat de stad economisch in een uitstekende periode. Een deel van de Bruggenaren was rijk en liet dat graag zien. Tijdens de Gouden Eeuw van Brugge zijn veel gebouwen weggezet die nu nog deels het gezicht van de binnenstad bepalen. Het is niet voor niets dat dit historische deel van Brugge in zijn geheel een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO terecht gekomen is. Deze vermelding drukt wel zijn stempel op het karakter van de stad. Wie het centrum van Brugge bezoekt die zal redelijk veel andere toeristen zien. Waar Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen vooral steden zijn waar ook echt geleefd wordt, daar waan je je in Brugge af en toe in een groot openluchtmuseum.

 

Het zal niemand verbazen dat er in een stad zoals Brugge redelijk wat bijzondere plaatsen te vinden zijn. Mooie voorbeelden hiervan zijn de Grote Markt met het prachtige stadhuis en het begijnhof Ter Wijngaerde. Het toerisme heeft ook bijzondere plaatsen voortgebracht die wij persoonlijk eerder in de categorie 'tourist traps' willen plaatsen dan dat we ze echte bezienswaardigheden te noemen. We doelen hiermee bijvoorbeeld op het Frietmuseum en het Chocolademuseum. Dit zijn twee voorbeelden van hoe je centen verdient door de reputatie van Brugge als friet- en chocoladestad.

Bijzondere plaatsen in Brugge

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Brugge bewonderen:
 
Begijnhof Ten Wijngaerde
Chocolade in Brugge
Frietmuseum
Grote Markt van Brugge
 

Bijzondere plaatsen in BelgiŽ

Brugge ligt in BelgiŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in BelgiŽ zien?
Ga dan naar onze BelgiŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER BRUGGE

Brugge bezienswaardigheden top 10
Brugge informatie
Brugge informatie
Brugge in 24 foto's
Brugge tips
Brugge voor beginners

BRUGGE WEER & KLIMAAT

Brugge klimaatinfo

BRUGGE STEDENTRIP

waar overnachten in Brugge

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl