bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Bobbejaanland

BOBBEJAANLAND

BELGIň

Op 31 december 1961 opende de Belgische zanger Bobbejaan Schoepen het pretpark Bobbejaanland, dat dus vernoemd is naar deze Belgische artiest. Bobbejaanland ligt bij Lichtaart, ongeveer twintig kilometer ten oosten van Antwerpen.

Bobbejaanland behoort al jarenlang tot de meest gewaardeerde pretparken van de Benelux. Dankzij de uitgebalanceerde mix van attracties is het park de moeite waard voor zowel jongere kinderen als ouder kroost dat op zoek is naar thrillseekers.

 

In totaal telt Bobbejaanland ongeveer vijftig attracties. Enkele jaren voor de dood van oprichter Bobbejaan Schoepen wordt het familiebedrijf verkocht aan buitenlandse eigenaren. De typische sfeer die kenmerkend is voor dit attractiepark blijft echter onaangetast

 
Meer informatie?

Bobbejaanland
Bobbejaanland

alles over BelgiŽ
BelgiŽ informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl