bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Ardennen > Sint-Hermes-en-Sint-Alexander halkerk in Theux

KERK VAN THEUX

ARDENNEN

In het dorp Theux in de Ardennen staat een bijzondere heterogene kerk: de Sint-Hermes-en-Sint-Alexander halkerk. Deze kerk bestaat uit onderdelen die in verschillende tijdperken zijn toegevoegd aan het bouwwerk. Je herkent zowel van binnen als van buiten de Romaanse en gotische stijlelementen.

De kerk staat op een plek waar oorspronkelijk een klein gebedshuisje weggezet was. Dit stamde uit de vijfde eeuw na Christus. Dat blijkt uit archeologische opgravingen onder het huidige koor van de kerk. Gedurende de eeuwen daarna wed de kapel uitgebreid en uiteindelijk in 1091 vervangen door een nieuwe kerk.

 

Uniek detail aan de vrij toegankelijke kerk is de manier waarop men de plafonds gedecoreerd heeft. De houten plafonds bevatten religieuze schilderingen. Voordat je deze goed kunt zien moet je eerst een euro in een kastje gooien om de verlichting gedurende tien minuten te activeren.

 
Meer informatie?

Kerk Theux info
Kerk van Theux
Theux
Ardennen informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl