bijzondere plaatsen > België > Ardennen > Radhadesh

RADHADESH

ARDENNEN

Château de Petite Somme is een kasteel uit de negentiende eeuw, dat vlak bij Durbuy te vinden is. Na een paar jaar leegstand is het kasteel in 1979 opgekocht door de Hare Krishna-beweging. Na een grondige opknapbeurt en verbouwing staat Château de Petite Somme nu bekend onder de naam Radhadesh.

Men noemt Radhadesh weleens een stukje India in de Ardennen. Wie vanaf de weg naar het kasteel kijkt die zal zich afvragen waarom dat is, maar eenmaal het terrein opgereden wordt het je al snel duidelijk hoe het kasteel aan deze titel komt. Verschillende Indiase beelden begroeten je voor je bij de entree bent.

 

Geïnteresseerden kunnen meerdere keren per dag deelnemen aan een rondleiding door Radhadesh. Je krijgt uitleg over het ontstaan van de beweging, de rituelen en levensfilosofie van de volgers. Tevens kun je zien hoe men het kasteel omgetoverd heeft tot een leefomgeving die gewijd is aan Krishna.

 
Meer informatie?

Radhadesh
Radhadesh
Radhadesh

Ardennen informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl