bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Ardennen > Orval

ORVAL

ARDENNEN

De Abdij Notre-Dame d'Orval is een cisterciŽnzerabdij niet ver bij het Belgische dorp Villers-devant-Orval. De eerste monniken vestigden zich hier in de elfde eeuw na Christus. Door de eeuwen heen is de abdij meerdere malen verwoest voor het laatst in de zeventiende eeuw.

Het huidige klooster is gebouwd in de eerste helft van de twintigste eeuw naast de ruÔnes van de oude abdij. De oude abdij is gedeeltelijk gerestaureerd zodat je een goed beeld krijgt hoe het klooster er vroeger moet hebben uitgezien.

 

De Abdij Notre-Dame d'Orval is tegenwoordig voornamelijk bekend om het trappistenbier dat hier gebrouwen wordt. Dit bier is voor Belgische specialbieren aan de lichte kant. Het bier bevat slechts 6,2 procent alcohol. De abdij van Orval is ťťn van de acht trappistenbrouwerijen ter wereld.

 
Meer informatie?

Abdij van Orval
Abdij van Orval
Ardennen voor  beginners

mooiste dorpjes van de Ardennen

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl