bijzondere plaatsen > België > Ardennen > Mijn van Blegny

MIJN VAN BLEGNY

ARDENNEN

De steenkoolmijn van Blegny is één van de drukst bezochte bezienswaardigheden in de provincie Luik in Wallonië. De mijn is tot 1980 in bedrijf geweest en is altijd één van de belangrijkste mijnsites van België geweest. Sindsdien kun je de mijn bezichtigen.

De steenkoolmijn van Blegny staat sinds 2012 samen met drie andere mijnsites op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Dit voornamelijk om het belangrijke culturele karakter wat de mijnen hebben. Sommige van de oude werknemers geven tegenwoordig rondleidingen in de mijn.

 

Een rondleiding in de mijn begint met een bezoek aan het buitenterrein waar allerlei oude machines staan opgesteld. Hierna ga je naar het mijnmuseum waar je een goed beeld krijg van het werken in de mijn. Als laatste bezoek je twee galerijen in de mijn één op 30 meter diepte en één op 60 meter diepte.

 
Meer informatie?

Mijn van Blegny
Mijn van Blegny
alles over de Ardennen

Ardennen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl