bijzondere plaatsen > Belgi > Ardennen > Megalieten van Wris

MEGALIETEN VAN WERIS

ARDENNEN

Binnen de Belgische Ardennen is het dorp Wris een historische plaats. Dat komt door de aanwezigheid van verschillende megalieten, die bijna vijfduizend jaar geleden in het prachtige heuvellandschap geplaatst zijn. Archeologen hebben een aantal megalieten ontdekt en voor zover mogelijk in de oude staat teruggebracht.

Megalieten zijn de oudst bekende stenen monumenten die door de mens gebouwd zijn. De megalieten rondom Wris bestaan vooral uit menhirs en dolmens. In Wris zelf staat een megalietenmuseum: het Megalietenhuis. Hier kun je ook een wandelkaart kopen waarop de verschillende megalieten langs drie wandelroutes vermeld staan.

 

Rondom Wris staan er twee dolmens: de Dolmen van Wris en de Dolmen van Oppagne. De Dolmen van Oppagne is het mooist gelegen: in een kuil tussen twee bomen. Hier staan ook drie menhirs: de Menhirs van Oppagne. Wie een goede indruk van de megalieten rondom Wris wil hebben die heeft aan een wandeling van 5 kilometer genoeg.

 
Meer informatie?

wandeling langs de megalieten van Wris
Wris en de megalieten
Wris informatie
1 week in de Ardennen

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl