bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Ardennen > Leisteenmijn van Bertrix

LEISTEENMIJN VAN BERTRIX

ARDENNEN

De leisteenmijn van Bertrix of Au Coeur de l'Ardoise werd geopend aan het einde van de negentiende eeuw en is in gebruik geweest tot 1977. twintig jaar later werd in de voormalige mijn een bezoekerscentrum geopend.

Je kunt op twee verschillende manieren een bezoek brengen aan de leisteenmijn. Als eerste kun je een bezoek brengen aan de mijn met een gids. Het is echter ook mogelijk om alleen met een audiogids. Een bezoek aan de mijn vind plaats op ongeveer vijfentwintig meter onder de grond.

 

Tijdens een bezoek aan de mijn kom je alles te weten van de leisteenmijn en het harde leven wat de medewerkers van de mijn hadden. Een filmpje aan het einde van de rondleiding geeft je een goed indruk van werken in een leisteenmijn. Eenmaal terug boven kun je genieten van een hapje en een drankje in de brasserie.

 
Meer informatie?

Ardennen bezienswaardigheden top 10
Ardennen informatie

alles over de Ardennen
Ardennen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl