bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Ardennen > Kasteel van VÍves

KASTEEL VAN V VES

ARDENNEN

Net buiten het prachtige dorpje Celles ligt Kasteel van VÍves. Het kasteel is in de vijftiende eeuw gebouwd maar het kreeg pas in de achttiende eeuw zijn huidige uiterlijk. Op de plaats van het huidige kasteel was in de twaalfde eeuw al een kasteel te vinden.

Het kasteel is ťťn van de weinige kastelen in de Ardennen dat in privť bezit is maar wel gedeeltelijk bezocht kan worden. Doordat het kasteel nog bewoond wordt zijn er zeer beperkte openingstijden. Zo is het kasteel bijvoorbeeld altijd op maandag en vrijdag gesloten.

 

Tijdens een bezoek aan kasteel VÍves loop je een korte wandeling door de verschillende stijlkamers. Deze thematische stijlkamers zijn allemaal ingericht met meubelen uit lang vervlogen tijden. Mede door zijn bijzondere vormgeving wordt het kasteel van Celles ook wel het kasteel van Doornroosje genoemd.

 
Meer informatie?

Kasteel van VÍves
Kasteel van VÍves

Ardennen met kinderen
Ardennen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl