bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Ardennen > Kasteel van Modave

KASTEEL VAN MODAVE

ARDENNEN

Het Kasteel van Modave ligt net iets buiten het gelijknamige dorp in de Belgische Ardennen. Dit prachtige kasteel stamt origineel uit de dertiende eeuw maar is door de eeuwen heen meerdere kerken verbouwd. De belangrijkste verbouwing vond plaats in de zeventiende eeuw.

De twintig verschillende kamers van het kasteel zijn allemaal in originele stijl bezichtigen. De kamers zijn ingericht met de mooiste antieke meubelen. Veel van deze meubelen zijn in de buurt van kasteel of in andere delen van de Ardennen gemaakt.

 

In het dal aan de voet van het kasteel staat het ophaalrad van het Kasteel dat lange tijd Brussel van vers water heeft voorzien. Dit rad is helaas alleen op speciale monumentendagen te bezichtigen. In de kelders van het kasteel is wel een kleine replica van het rad te vinden.

 
Meer informatie?

Kasteel van Modave
Kasteel van Modave
alles over de Ardennen

Ardennen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl