bijzondere plaatsen > BelgiŰ > Ardennen > Kasteel van Herbeumont

KASTEEL VAN HERBEUMONT

ARDENNEN

De ru´nes van het kasteel van Herbeumont liggen op een rots hoog boven het dorp. Vanaf deze rots heb je een prachtig uitzicht over het dorp en de Semois. De oudste delen van deze kasteelru´ne stammen uit de dertiende eeuw.

In de loop der eeuwen is het kasteel meerdere malen verwoest en terug opgebouwd totdat het uiteindelijk in de zeventiende eeuw door de Franse troepen in de brand werd gestoken. hierna werd het nooit meer herbouwd. De ru´nes kunnen het gehele jaar vrij bezocht worden.

 

Eenmaal paar jaar wordt het kasteel echter weer bewoond door de oorspronkelijk bewoners van het kasteel. Want dan vinden de middeleeuwse feesten van Herbeumont in het kasteel plaats. Tijdens deze feesten vinden er allerlei middeleeuwse activiteiten in het kasteel plaats.

 
Meer informatie?

Ardennen bezienswaardigheden top 10
Ardennen informatie

alles over de Ardennen
Ardennen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl