bijzondere plaatsen > Belgi > Ardennen > Kasteel van Bouillon

KASTEEL VAN BOUILLON

ARDENNEN

Het kasteel van Bouillon in het Belgische stadje Bouillon stamt uit de eerste helft van de achtste eeuw na Christus. In de eeuwen hierna is het meerdere malen vergroot, verbouwd en gerenoveerd. Sommige delen van het kasteel zijn in zijn geheel uit de rotsen gehouwd.

De bekendste bewoner van het kasteel is Godfried van Bouillon. Deze Hertog van Lotharingen was n van de leiders van de eerste kruistocht. Toen de stad eenmaal was veroverd weigerde Godfried het koningschap van Jeruzalem maar werd wel beschermer van het heilig graf.

 

Het kasteel is tegenwoordig dagelijks te bezoeken. Door middel van een bewegwijzerde route wordt ja langs alle uithoeken van het kasteel geleid. In de zomermaanden en in de vakantieperiode worden er roofvogelshows op de binnenplaats van het kasteel gegeven.

 
Meer informatie?

Kasteel van Bouillon
Kasteel van Bouillon

Bouillon
Bouillon

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl