bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Ardennen > Grotten van Hotton

GROTTEN VAN HOTTON

ARDENNEN

De grotten van Hotton zijn pas in de jaren zestig van de vorige eeuw ontdekt. Na een explosie in de steengroeve in de buurt van de grot werd een ingang naar deze grot ontdekt. Een drietal amateur geologen hebben daarna voor het eerst de grot betreden.

De eigenaars van de steengroeve wilde de grot dicht laten metselen maar de geologen keerden 's nachts terug naar de grot om een andere ingang te ontdekken. Na drie dagen in de grot ontdekten ze een schacht gevuld met aarde en na deze aarde verwijderd te hebben konden ze de grot verlaten.

 

Tegenwoordig is de grot toegankelijk voor het publiek. Via een aantal steile trappen ga je ongeveer 70 meter onder de grond waar je de weg volgt die de rivier hier vroeger heeft uitgesleten. na een wandeling van ongeveer een kilometer door de grot ga je met een lift weer naar boven.

 
Meer informatie?

Grotten van Hotton
Grotten in de Ardennen
Grotten in de Ardennen

Ardennen bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl