bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Ardennen > Fourneau St-Michel

FOURNEAU ST-MICHEL

ARDENNEN

Sinds het begin van de jaren zeventig van de vorige is er net buiten Sint Hubert het openlucht museum Fourneau St-Michel te vinden. In dit groots opgezette museum kom je alles te weten over het leven in de Ardennen in de afgelopen eeuwen.

In het openluchtmuseum zijn verschillende huisjes, schuren en stallen te vinden die op het punt stonden om ergens anders gesloopt te worden. in plaats van deze te slopen werden ze steen voor steen afgebroken. Om vervolgens in het museum terug opgebouwd te worden.

 

Zo is er bijvoorbeeld een oude smidse te vinden en kom je er verschillende piepkleine woonhuisjes tegen. In totaal staan er ongeveer vijftig huisjes en gebouwen verdeeld over het terrein. Omdat het terrein zo groot is lijkt het echter of er maar enkele huisjes staan. Een bezoek aan Fourneau St-Michel is een aanrader.

 
Meer informatie?

Fourneau St-Michel
Fourneau St-Michel

Ardennen top 10
Ardennen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl