bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Ardennen > Fonteinen van Verviers

FONTEINEN VAN VERVIERS

ARDENNEN

Tegenwoordig is Verviers een rustig stadje in de Ardennen dat hard tegen het verval van de stad strijd. Vroeger was Verviers echter ťťn van de belangrijkste plaatsen in BelgiŽ. Het was de eerste stad op het Europese vaste land waar de industriŽle revolutie begon.

Verviers wordt de Belgische hoofdstad van het water genoemd. Deze bijnaam dankt de stad aan de meerdere stuwmeren die in de buurt van de stad liggen en aan de Vesder die dwars door Verviers heen loopt. Deze stuwmeren zijn nog steeds een belangrijke drinkwaterbron voor BelgiŽ.

 

Om de belangrijke band tussen Verviers en het water meer aandacht te geven zijn er door de eeuwen heen allerlei fonteinen in de stad gebouwd. Van oude statige fonteinen tot modern vormgeven creaties je komt ze tijdens de fonteinenwandeling allemaal tegen.

 
Meer informatie?

Verviers
Verviers bezienswaardigheden top 10
Verviers

Verviers

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl