bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Ardennen > Euro Space Center

EURO SPACE CENTER

ARDENNEN

In de Belgische Ardennen staat het Euro Space Center. Hier kun je op interactieve wijze kennis maken met de ruimtevaart. Gedurende een anderhalf uur durende rondleiding leer je alles wat je moet weten over de geschiedenis van de ruimtevaart zoals de wedloop die ook hier ontstond tussen de Russen en Amerikanen.

De rondleiding gebeurt door middel van audioguides die ook in het Nederlands verkrijgbaar zijn. Voor kinderen is er een speciale variant waar de uitleg op hun niveau uitgelegd wordt. Na de standaard rondleiding kun je optioneel in virtual reality op de maan en de planeet Mars lopen. Zo ervaar je hoe dat voelt.

 

Erg leerzaam is te zien hoe de ruimtevaarttechnologie in ons dagelijkse leven verwerkt is. Vriesdrogen, airbags en het toepassen van allerlei lichte materialen zijn voortgekomen uit de ruimtevaartwetenschap. Bekijk op de website wel of het Euro Space center open is, want buiten het vakantieseizoen zijn er wat dagen dat het niet open is.

 
Meer informatie?

Euro Space Center
wikipedia
Ardennen voor  beginners

Ardennen bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl