bijzondere plaatsen > België > Ardennen > Citadel van Namen

CITADEL VAN NAMEN

ARDENNEN

De Citadel van Namen is te vinden op een heuvel in Namen. De citadel is gebouwd op de plaats waar de Maas en de Samber samenvloeien, op één van de meest strategische plaatsen in deze regio. De oudste delen van de citadel stammen uit de middeleeuwen.

De citadel zoals we hem nu kennen is gebouwd in de negentiende eeuw toen de Nederlanders deze streek in hun macht hadden. Indertijd was de Citadel van Namen één van de belangrijkste verdedigingsbolwerken tegen de Fransen. Ondanks zijn imposante uiterlijk is de citadel door de eeuwen heen meerdere malen ingenomen.

 

Vandaag de dag is de Citadel van Namen één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad. Je kunt een gegidste wandeling door de ondergrondse gangen van het complex maken en met een toeristentreintje de verdedigingsbouwwerken van de Citadel bezichtigen.

 
Meer informatie?

Namen in één dag
Namen tips
Namen informatie

Namen toerisme

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl