bijzondere plaatsen > België > Ardennen > Citadel van Dinant

CITADEL VAN DINANT

ARDENNEN

De Citadel van Dinant ligt op ongeveer honderd meter boven de Maas uitkijkend over de stad. Al sinds de elfde eeuw is er een bouwwerk op deze plaatst te vinden. Door de eeuwen heen is de citadel meerdere malen vernietigd en terug opgebouwd. De laatste uitbreiding vond plaats door de Nederlanders.

Vanaf de citadel heb je een prachtig uitzicht over de Maas en de stad Dinant. Als je vanaf de citadel naar rechts kijk dan zie je het plaatsje Bouvignes-sur-Meuse liggen. Je ziet goed de resten van het Kasteel van Crèvecœur. Dit kasteel werd afgebroken door de Franse legers.

 

In de citadel is er sinds de jaren dertig van de vorige eeuw een expositie over het leven in de citadel ingericht. Met name de nagebouwde loopgraaf is erg spectaculair. De Citadel is alleen toegankelijk onder begeleiding van een gids.

 
Meer informatie?

Citadel van Dinant
Citadel van Dinant
Citadel van Dinant

Visit Ardenne

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl