bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Ardennen > Burcht Reinhardstein

BURCHT REINHARDSTEIN

ARDENNEN

Niet ver bij het stuwmeer van Roberville vandaan bij het plaatsje Ovifat staat de burcht Reinhardstein. Dit kasteel is in de veertiende eeuw gebouwd op ruÔnes van reeds bestaand kasteel. Het is de hoogst gelegen burcht van BelgiŽ en het enige Eifel kasteel van het land.

De huidige burcht is herbouwd naar oude gravures die in de zeventiende eeuw gemaakt zijn. De herbouw van burcht Reinhardstein is geheel gefinancierd door privť geld. Dit is ook een van de redenen dat de herbouw van de burcht meer dan dertig jaar in beslag heeft genomen.

 

De herbouw en onderhoud van het kasteel wordt mede betaald door de rondleidingen die er in het weekend gegeven worden. Jammer genoeg is het tijdens deze rondleiding niet toegestaan om te fotograferen. Aan het einde van de rondleiding kom je in een klein winkeltje in de Donjon.

 
Meer informatie?

Burcht Reinhardstein
Burcht Reinhardstein
Ch‚teau Rheinhardstein

mooiste dorpjes van de Ardennen

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl