bijzondere plaatsen > België > Ardennen > Bastogne War Museum

BASTOGNE WAR MUSEUM

ARDENNEN

Net buiten het stadje Bastogne ligt het Bastogne War Museum en het gedenkteken de Mardasson. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er in en rond Bastogne erg zwaar gevochten met name door de 101ste Airborndivisie. Het monument en het museum herinneren aan deze bittere strijd.

Het Bastogne War Museum is een modern opgezet museum dat door middel van de nieuwste technieken probeert het verschrikkelijke verhaal van Bastogne en zijn inwoners te vertellen. Tijdens je wandeling door het museum wordt door middel van vier verschillende karakters het verhaal langs alle kanten belicht.

 

Het Mémorial du Mardasson is een opvallend groot gedenkteken met een hoogte van ongeveer twaalf meter. Via een aantal trappen kun je het monument beklimmen. Op het monument staan de namen van de verschillende divisies die deel hebben genomen aan de slag om de Ardennen. deze slag staat ook wel bekend als "The Battle of the Bulge".

 
Meer informatie?

Bastogne War Museum
Bastogne War Museum
W.O. I & II in de Ardennen

Ardennen bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl