bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Ardennen > Basiliek van Sint-Hubertus

BASILIEK VAN SINT-HUBERTUS

ARDENNEN

In het centrum van het stadje Saint Hubert staat de Basiliek van Sint-Hubertus. Het is een basiliek met een barokke gevel en een gotisch interieur. Aan de buitenzijde van de basiliek is niets te zien van de schoonheid die er binnenin verscholen ligt.

Het meest opvallende in de kerk is het zeventien meter grote hoogaltaar. Dit altaar is in zijn geheel gemaakt van marmer. Een ander opvallend item in de kerk is het praalgraf van Sint-Hubertus. Dit praalgraf is geschonken door Koning Leopold de Eerste.

 

De basiliek is recentelijk in zijn geheel gerestaureerd. Met name de binnenzijde van de basiliek heeft een flinke opknapbeurt gehad. Ook de Romaanse crypte uit de elfde eeuw is terug in ere hersteld. De basiliek kan vrij bezocht worden en voor het gebruik van de audiogids moet een kleine vergoeding betaald worden.

 
Meer informatie?

Basiliek van Sint-Hubertus
Basiliek van Sint-Hubertus

Ardennen top 10
Ardennen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl