bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Ardennen > Montauban-sous-Buzenol

MONTAUBAN-SOUS-BUZENOL

ARDENNEN

Het archeologisch park en het steenmuseum van Montauban-sous-Buzenol is te vinden in de heuvels rond het dorpje Buzenol. Het is gevestigd op de plaats die eeuwen lang gebruikt is als schuilplaats. Later wordt de het water die door dit gebied stroomt gebruikt om ijzerfabrieken aan te drijven. Hierdoor is het gebied rondom Montauban erg afwisselend.

Beneden bij de rivier zijn de resten te vinden van oude ijzerfabrieken die tegenwoordig gebruikt worden door kunstenaars dier er verschillende stalleges in en om hebben gemaakt. De kunstwerken worden met enige regelmaat gewisseld. In de weekenden is het bijbehorende huis geopend en worden er rondleidingen gegeven.

 

Bovenop de heuvel van Montauban is het steenmuseum te vinden. Dit museum is alleen op reservatie geopend maar is ook goed te bezichtigen vanaf de buitenzijde. Rondom het museum zijn behoorlijk wat resten te vinden van een oude vesting. Volgens een legende zou de toren gebouwd zijn door de Vier Heemskinderen en het ros Beiaard.

 
Meer informatie?

Montauban
alles over de Ardennen
Ardennen toerisme

Ardennen bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl