bijzondere plaatsen > België > Ardennen > Abdij van Maredsous

ABDIJ VAN MAREDSOUS

ARDENNEN

Bij het dorpje Maredsous ligt de abdij van Maredsous. Deze abdij werd aan het einde van de negentiende eeuw gesticht door monniken afkomstig uit Beuron. De abdij is het gehele jaar geopend voor het publiek behalve op één januari. Onder begeleiding van een gids kan er een rondleiding gevolgd worden.

Tijdens deze rondleiding kom je van alles te weten over het leven en werken in een abdij. Een bezoek aan de kerk en tuin van de abdij behoren tot het hoogtepunt van het bezoek. Heb je echter geen zin in een rondleiding dan kunnen speeltuin, de winkel en het ontvangstcentrum gewoon bezocht worden.

 

De Abdij van Maredsous staat natuurlijk bekend om zijn Maredsous bier. Dit bier wordt al sinds de jaren zestig van de vorig eeuw niet meer in de abdij gebrouwen maar door de brouwers van Duvel-Moorgat. Naast het bier is er brood, kaas en verschillende soorten vleeswaren te koop in de abdij.

 
Meer informatie?

Abdij van Maredsous
Abdij van Maredsous

Ardennen
Ardennen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl