ARDENNEN / BELGIň

 

Bijzondere plaatsen in de Ardennen

De Ardennen is een streek in het zuidoostelijke deel van BelgiŽ. De streek staat bekend om zijn beboste heuvelachtige landschap dat ieder seizoen er anders uitziet. Doordat de streek niet al te ver van Nederland af ligt is het ťťn van de populairste vakantiegebieden voor Nederlanders. Of het nu gaat om een gezellig weekendje weg met de familie of een weekend weg met vrienden in de Ardennen kan het. De streek staat natuurlijk bekend om zijn outdoor activiteiten maar ook voor een weekje relaxen kun je terecht in de Ardennen.

 

De meeste vakantiegangers die naar de Ardennen komen huren er een huisje. Dit is in de meeste gevallen de leukste en relaxte manier om hier te verblijven. Natuurlijk zijn er tal van alternatieven zoals campings en hotels maar dit aanbod is aanzienlijk minder dan voor huisjes. In de meeste gevallen zijn dit particuliere woningen en ze zijn in alle soorten maten en prijsklassen te vinden. Van de meest luxe woningen die voorzien zijn van sauna en jacuzzi tot simpele houten chalets. Wie graag iets anders dan anders wil zijn er in de Ardennen boomhutten, tipiís glazen bollen en pipowagens te huur.
In de Ardennen zijn in de vele dorpen, steden en daarbuiten behoorlijk wat bijzondere plaatsen te vinden. Denk hierbij aan een oude kerk, grotten, natuurparken en verscheidene musea. Het zal je verbazen hoe veelzijdig de Ardennen eigenlijk zijn.

Bijzondere plaatsen in de Ardennen

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in de Ardennen bewonderen:
 
Abdij Notre-Dame d'Orval
Abdij van Maredsous
Basiliek van Sint-Hubertus
Bastogne War Museum
Burcht Reinhardstein
Citadel van Dinant
Citadel van Namen
Euro Space Center
Fonteinen van Verviers
Fourneau St-Michel
Grotten van Hotton
Grotten van Remouchamps
Kasteel van Bouillon
Kasteel van Herbeumont
Kasteel van Modave
Kasteel van VÍves
Kerk van Theux
Leisteenmijn van Bertrix
Megalieten van Wťris
Mijn van Blegny
Monde Sauvage
Montauban-sous-Buzenol
Radhadesh
Sint-Pauluskathedraal
Station Luik-Guillemins

Bijzondere plaatsen in BelgiŽ

De Ardennen liggen grotendeels in BelgiŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in BelgiŽ zien?
Ga dan naar onze BelgiŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER DE ARDENNEN

alles over de Ardennen
Ardennen bezienswaardigheden top 10
Ardennen informatie
Ardennen informatie
Ardennen toerisme
Ardennen top 10
Ardennen voor beginners

ARDENNEN WEER & KLIMAAT

Ardennen klimaatinfo

ARDENNEN OP STARTPAGINA.NL

Ardennen startpagina
Ardennen bezienswaardigheden startpagina
Ardennen vakantie startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl