bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Antwerpen > Stadsfeestzaal

STADSFEESTZAAL

ANTWERPEN

Het mooiste winkelcentrum van Antwerpen is zonder meer de Stadsfeestzaal. De ingang van dit bescheiden winkelcentrum is gelegen aan de beroemde winkelstraat de Meir. Eenmaal binnen wordt je waarschijnlijk overweldigd door de ruimte, het vele goud en de oude architectuur waardoor je je in een paleis waant.

Het oorspronkelijke ontwerp van de Stadsfeestzaal dateert uit de twintigste eeuw. Stadsbouwmeester Alexis van Mechelen kreeg de opdracht toebedeeld om er een feest- en tentoonstellingszaal te ontwerpen. Voor lange tijd werden er hier beurzen, tentoonstellingen, feesten en partijen georganiseerd.

VERGELIJK HOTELKAMERPRIJZEN IN ANTWERPEN
VIA TRIGAVO.NL
VIND HIER DE
GOEDKOOPSTE HOTELKAMERS IN ANTWERPEN

In het jaar 2000 sloeg echter het noodlot toe en verwoeste een uitslaande brand een groot gedeelte van het gebouw. Gelukkig bleven de constructie en de historische gevels grotendeels in tact. Inmiddels is alles in ere hersteld en schittert de Stadsfeestzaal van Antwerpen als nooit tevoren.

 
Meer informatie?

Stadsfeestzaal
Stadsfeestzaal (off. site)

Antwerpen
Antwerpen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl