bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Antwerpen > Stadhuis van Antwerpen

STADHUIS VAN ANTWERPEN

ANTWERPEN

De altijd levendige Belgische stad Antwerpen heeft heel wat leuke bezienswaardigheden te delen. Midden in het hart van het centrum ligt de Grote Markt met daaraan het statige stadhuis. Als onderdeel van Unescoís werelderfgoederen heeft het stadhuis van Antwerpen een lange geschiedenis te vertellen.

De bouw van het stadhuis begon in de zestiende eeuw. Het renaissance ontwerp is afkomstig van de Vlaamse architect Cornelis Floris de Vriendt. In de gevel zijn beelden te bespeuren van Vrouwe Prudentia, Maria en Vrouwe Justitia. Maar het meest in het oog springend zijn de vele vlaggen aan de gevel.

VERGELIJK HOTELKAMERPRIJZEN IN ANTWERPEN
VIA TRIGAVO.NL
VIND HIER DE
GOEDKOOPSTE HOTELKAMERS IN ANTWERPEN

Het nog altijd in functie zijnde stadhuis van Antwerpen heeft voor liefhebbers leuke rondleidingen te bieden. Hierbij begin je aan de achterzijde in de kelders, baan je je een weg door nostalgische oude raadkamers en eindig je met een wandeling op de hooggelegen galerij.

 
Meer informatie?

Stadhuis van Antwerpen
wikipedia

Antwerpen
Antwerpen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl