bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Antwerpen > Middelheim

MIDDELHEIM

ANTWERPEN

Aan de rand van de stad Antwerpen ligt het museum Middelheim. Dit gratis museum beslaat in totaal meer dan dertig hectare grond waar meer dan tweehonderd kunstwerken getoond worden. In het Braempaviljoen en Het Huis worden de bijzondere stukken getoond. Daarnaast worden er in deze gebouwen regelmatig tentoonstellingen gehouden.

In het park zijn enkele schitterende beelden van grote namen binnen de kunstgeschiedenis te vinden. Zo staat het Beeld Balzac van Auguste Rodin in het park. Andere bekende kunstwerken in Middelheim zijn Het Zotte Geweld van Rik Wouters,  Misconceivable van Erwin Wurm, Brug van Ai Weiwei en Koning en koningin van Henry Moore.

VERGELIJK HOTELKAMERPRIJZEN IN ANTWERPEN
 VIA TRIGAVO.NL
 VIND HIER DE
GOEDKOOPSTE HOTELKAMERS IN ANTWERPEN

Naast de vaste collectie worden er met regelmaat tentoonstellingen en andere activiteiten in het museum gehouden. Zo word er in de maand augustus met regelmaat een film getoond in het museum. Het museum is alle dagen van de week behalve de maandag geopend.

 
Meer informatie?

Middelheim
Antwerpen klimaatinfo

alles over Antwerpen
Antwerpen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl