bijzondere plaatsen > België > Antwerpen > Groenplaats

GROENPLAATS

ANTWERPEN

De Groenplaats is één van de populairste pleinen van Antwerpen. Het ligt in het hart van het historisch centrum van Antwerpen, aan het einde van winkelstraat Meir.
Oorspronkelijk lag hier eeuwenlang het Groenkerkhof, het stadskerkhof behorende tot de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

Midden op het plein staat het standbeeld van de beroemde Vlaamse kunstenaar Peter Paul Rubens. Op aangename zonnige dagen is dit een populaire hangout onder Antwerpse studenten en jongeren. De ouderen vertoeven vooral op de vele bankjes rondom de Groenplaats.

VERGELIJK HOTELKAMERPRIJZEN IN ANTWERPEN
 VIA TRIGAVO.NL
 VIND HIER DE
GOEDKOOPSTE HOTELKAMERS IN ANTWERPEN

De Groenplaats is omringd door terrasjes, restaurants en het fraai vormgegeven Hilton hotel. Op de Groenplaats worden geregeld evenementen georganiseerd. Zo is het plein onderdeel van de Antwerpse Kerstmarkt die jaarlijks in december gehouden wordt.

 
Meer informatie?

Groenplaats
Kerstmarkt Antwerpen

Antwerpen in één dag
Antwerpen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl