bijzondere plaatsen > België > Antwerpen > Felixpakhuis

FELIXPAKHUIS

ANTWERPEN

Het Felixpakhuis is een mooi voorbeeld van hoe je de historie van een stad kunt conserveren en het tegelijkertijd kunt integreren binnen een hedendaags concept. Het oude pakhuis Felix aan het Willemdok in Antwerpen is hier een fraai voorbeeld van.

Binnen het oude pakhuis zijn nu een horecazaak (FelixPakhuis) en het stadsarchief FelixArchief gevestigd. Beiden zijn gelegen aan de indrukwekkende centrale hal, waar je nog goed kunt zien dat dit eens een pakhuis was.

VERGELIJK HOTELKAMERPRIJZEN IN ANTWERPEN
VIA TRIGAVO.NL
VIND HIER DE
GOEDKOOPSTE HOTELKAMERS IN ANTWERPEN

Het Felixpakhuis ligt in de wijk Het Eilandje. Het oude entrepot is één van de eerste gebouwen dat onderdeel werd van de vernieuwde wijk. Na jaren van verval heeft Antwerpen ervoor gekozen om toeristen hier kennis te gaan laten maken met de historie van Antwerpen als havenstad.

 
Meer informatie?

Felixpakhuis
Felixpakhuis

alles over Antwerpen
Antwerpen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl