bijzondere plaatsen > België > Antwerpen > 't Eilandje

'T EILANDJE

ANTWERPEN

Aan de noordkant van Antwerpen ligt het gebied Het Eilandje. Het kreeg de naam omdat het geheel door vlieten en sloten omlosten was. Het Eilandje staat nu voor dé wijk in opkomst binnen Antwerpen, waar het ruige zeemansleven verdreven is door hippe restaurants en fraaie wandelkades.

De oude pakhuizen zijn grotendeels omgebouwd tot appartementen, winkels, horeca en kantoren. Oude vervallen panden zijn veelal opgeknapt of gesloopt. 't Eilandje heeft nieuw elan vergaard. Het gebied wordt door locals én toeristen steeds meer bezocht.

VERGELIJK HOTELKAMERPRIJZEN IN ANTWERPEN
VIA TRIGAVO.NL
VIND HIER DE
GOEDKOOPSTE HOTELKAMERS IN ANTWERPEN

Het MAS is de blikvanger van 't Eilandje. Het Museum aan de Stroom opende haar deuren in mei 2011. Sindsdien is het één van de topattracties in Antwerpen. Het bezoek aan het panoramaterras op de tiende verdieping is gratis. Het geeft een fraai uitzicht over het Eilandje en de stad Antwerpen.

 
Meer informatie?

't Eilandje
't Eilandje
Antwerpen in één dag

Antwerpen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl