bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Antwerpen > Antwerpen Centraal Station

ANTWERPEN CENTRAAL

ANTWERPEN

Het huidige Centraal Station van Antwerpen stamt uit het jaar 1905. Het prachtige gebouw is na een grote verbouwing tussen 1998 en 2007 omgetoverd tot een fraaie combinatie van oude elementen met hedendaagse architectuur.

Antwerpen Centraal behoort tot de vijf drukste stations. Ruim een eeuwlang is het station een zogenaamd kopstation geweest. De in 2007 ontstane noord-/zuidverbinding zorgt voor een aanzienlijke besparing in reistijd van en naar Nederland. De nieuwe verbinding was vooral nodig voor de hoge snelheidslijn via Antwerpen.

VERGELIJK HOTELKAMERPRIJZEN IN ANTWERPEN
VIA TRIGAVO.NL
VIND HIER DE
GOEDKOOPSTE HOTELKAMERS IN ANTWERPEN

Het centraal station van Antwerpen behoort tot de mooiste gebouwen van de stad. Internationaal gooit het stationsgebouw steevast hoge ogen bij verkiezingen van fraaiste stations ter wereld.

 
Meer informatie?

Antwerpen Centraal Station
Antwerpen bezienswaardigheden top 10

alles over Antwerpen
Antwerpen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl