bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Antwerpen > Antwerpen Zoo

ANTWERPEN ZOO

ANTWERPEN

De Zoo in Antwerpen is de oudste dierentuin van BelgiŽ en ťťn van de oudste dierentuinen in Europa. De Zoo opende in 1843 voor het eerst zijn deuren voor het publiek. Bij de opening woonden er voornamelijk opgezette dieren in de Zoo.

In de loop der jaren groeide de diertuin uit tot een echte stadsdierentuin met veel exotische diersoorten. Veel van de exotische diersoorten werden uit het wild geÔmporteerd of geruild met andere dierentuinen in Europa. Veel van deze exotische dieren zoals de olifanten werden geÔmporteerd uit Belgisch-Congo.

VERGELIJK HOTELKAMERPRIJZEN IN ANTWERPEN
VIA TRIGAVO.NL
VIND HIER DE
GOEDKOOPSTE HOTELKAMERS IN ANTWERPEN

Sinds enkele jaren is men de dierentuin aan het uitbreiden om de dieren te kunnen voorzien van ruimere verblijven. Daarnaast is het aantal verschillende diersoorten in de Zoo aan het afnemen. De huidige verblijven zijn geÔnspireerd op de oorspronkelijk leefomgeving van de verschillende diersoorten.

 
Meer informatie?

Antwerpen Zoo
Antwerpen Zoo
alles over Antwerpen
Antwerpen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl