ANTWERPEN / BELGIň

 

Bijzondere plaatsen in Antwerpen

Mede door de ligging net over de Belgisch-Nederlandse grens is Antwerpen ťťn van de absolute topbestemmingen onder Nederlandse toeristen. De eenvoudige bereikbaarheid en korte reistijd zorgen ervoor dat er dagelijks duizenden tot soms wel tienduizenden Nederlanders afreizen naar Antwerpen. Soms voor een paar uurtjes, vaak voor een hele dag en regelmatig voor een bezoek van een paar dagen. Antwerpen wordt vooral bezocht vanwege de gemoedelijke sfeer, de zeer goede mogelijkheden om te shoppen, de sfeervolle terrasjes en de vele historische bezienswaardigheden die je in 'het stad' aantreft. Antwerpen heeft dankzij de ligging aan de Schelde een rijke geschiedenis gekend. Hierdoor zijn er diverse gebouwen, straten en pleinen uit de middeleeuwen en de daarop volgende gouden eeuw te bewonderen in de Antwerpse binnenstad.

 

Natuurlijk zijn de oude gebouwen, pleinen en straten van Antwerpen de moeite waard. Zo is de Grote Markt met het zeventiende-eeuwse stadhuis een plaatje om te zien, is het geweldig om het huis te bezoeken waar Peter Paul Rubens ooit woonde en werkte en heeft Het Steen een fraaie middeleeuwse uitstraling. De afgelopen tijd zijn er echter nieuwe pareltjes ontwikkeld in Antwerpen. Een mooi voorbeeld hiervan is de wijk het Eilandje met daarop het straks vormgegeven museum MAS of het recent aangelegde Park Spoor Noord. De komende jaren zullen er nog een aantal nieuwe hoogtepunten bij komen. Antwerpen is volop in ontwikkeling, waardoor er op onze site zeker een aantal leuke bijzondere plaatsen toegevoegd kunnen gaan worden.

Bijzondere plaatsen in Antwerpen

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Antwerpen bewonderen:
 

Antwerpen Centraal Station
Antwerpen Zoo
Brouwerij De Koninck
Eilandje
Felixpakhuis

Groenplaats
Middelheim
Park Spoor Noord
Stadhuis van Antwerpen
Stadsfeestzaal

Bijzondere plaatsen in BelgiŽ

Antwerpen ligt in BelgiŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in BelgiŽ zien?
Ga dan naar onze BelgiŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER ANTWERPEN

alles over Antwerpen
Antwerpen bezienswaardigheden top 10
Antwerpen informatie
Antwerpen.nl
Antwerpen toerisme
Antwerpen top 10
Antwerpen voor beginners

ANTWERPEN WEER & KLIMAAT

Antwerpen klimaatinfo

ANTWERPEN OP STARTPAGINA.NL

Antwerpen startpagina
Antwerpen hotels startpagina
Antwerpen restaurants startpagina
Antwerpen winkelen startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl