ANGUILLA

BIJZONDERE PLAATSEN

Anguilla

Dat Anguilla op maandbasis nog geen tienduizend toeristen in totaal trekt is bijzonder. Anguilla is gezegend met enkele van de mooiste stranden van het Caribisch gebied. Het slechts 91 vierkante kilometer tellende eiland is ook nog eens schoon, veilig en biedt voldoende rust. De belangrijkste reden dat Anguilla niet zoveel bezocht wordt is dat de kleine luchthaven geen grote vliegtuigen kan verwerken. Het luchtverkeer naar Anguilla beperkt zich vooral tot kleine chartervliegtuigjes die verbindingen met omringende eilanden onderhouden zoals Puerto Rico, Sint Maarten, Antigua, Saint Thomas en Saint Barthelemy. Daarnaast komen er iedere dag mensen met de veerboot vanuit Marigot (Sint Maarten) naar Anguilla. Deze veerdienst brengt vooral in het winterseizoen alle dagen wel een aantal dagjesmensen naar Anguilla. Het ontbreken van een cruisehaven zorgt ervoor dat het eiland niet overspoeld wordt met Noord-Amerikaanse toeristen. De meeste hotels op Anguilla zijn daarom kleinschalig en liggen idyllisch aan de witte zandstranden die het eiland rijk is.

Anguilla is één van de Britse overzeese gebieden. Het valt onder het Verenigd Koninkrijk, maar heeft wel een eigen bestuur. Je mag Anguilla daarom wel als een land beschouwen op het moment dat je een lijstje maakt van alle landen die je ter wereld bezocht hebt.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Anguilla

Op het gebied van bezienswaardigheden en bijzondere plaatsen is er maar één onderwerp dat naar boven komt en dat zijn de tropische stranden van Anguilla. Dit zijn plaatjes van stranden die zo uit een vakantiebrochure lijken te komen. De mooiste stranden van Anguilla zijn volgens ons Shoal Bay East en Meads Bay.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN ANGUILLA

Anguilla > Meads Bay
Anguilla > Shoal Bay East

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Anguilla?

Anguilla info
Anguilla als winterzonbestemming
Anguilla in 24 foto's

Anguilla klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl